top of page
Algemeen.jpg

- BIJ D'INGENS -

Wandel & fietsroutes

Midden in Het Groene Woud ligt Boxtel, een van de oudste kernen van Brabant en gastvrij hart van de Meierij. De gemeente bestaat uit de kernen Boxtel, Liempde, Esch en Lennisheuvel en buurtschap Kasteren. Gelegen in het dal van de Dommel en het Smalwater grenst Boxtel aan de Kampina, de Geelders en Landgoed Velder. Ten noorden van Boxtel ligt een aaneenschakeling van landgoederen op voormalig woeste gronden. De gotische Sint Petruskerk uit de vijftiende eeuw, het middeleeuwse Kasteel Stapelen, het Sint Ursulaklooster, het processiepark en het Kanunnikenhuisje aan Duinendaal vormen samen de historische kern van Boxtel. Meer dan voldoende redenen om eens door dit bijzondere gebied te fietsen of te wandelen.

 

In samenwerking met Route.nl is Bij d’Ingens als start-, eind en rustpunt opgenomen in een aantal fiets- en wandelroutes.

 

Voor een geheel of gedeeltelijk verzorgde wandel- of fietstocht door Boxtels omgeving hebben wij diverse arrangementen samengesteld. Kiest u voor Brons of voor het complete verwenarrangement Platina? Wat u ook kiest, u zult sowieso verrast worden door de pracht van natuur!

bottom of page